miercuri, 16 mai 2018

Concurs culinar Turco-Tatar cu premii

Multumim Media pentru sustinere!
Multumim Alpha Media TV
Multumim Media TV
Multumim Telegraf
Multumim Replica
Multumim Observator
Multumim ziarului "Amprenta"

Competiție culinară în comunitatea tătară din Medgidia. Salim Leman a avut cele mai bune bucate

Astăzi, Biblioteca Municipală “I. N .Roman” din Medgidia a fost gazda unei competiții inedite organizate de Uniunea Democrată Tătară, o competiție culinară, ajunsă la cea de-a treia ediție. 
Sub titulatura „Tradiţie şi inovaţie în arta culinară turco-tătară” astăzi, patru gospodine din Medgdia, încurajate de un cvorum de aproape 80 de persoane, prieteni și rude, au pregătit câte patru feluri de bucate tradiționale tătărești care au fost supuse ochiului și papilelor gustative drastice ale juriului.
Pe lângă respectarea rețelor tradiționale, juriul a urmărit și noutatea pe care gospodinele au adus-o în fiecare preparat cu care ele s-au prezentat în concurs.
“Fiecare concurent a avut o masă proprie pe care și-a așezat bucatele, masa a fost numerotată, dar juriul nu a știut cui aparțin produsele. Fiecare membru a gustat preparatele care au fost jurizate după trei criterii: gust, aspect și inovație. Să nu uităm de tradiții, dar putem să actualizăm rețetele și cu produse noi pentru că acum au apărut atât de multe ingrediente, condimente noi la care înainte nu aveam acces”, spune Ismail Bulent, responsabil pentru Activitățile Umanitar-Culturale, Știitifice și Comunicare din cadrul UDT Medgidia.
Câștigătoare a fost Salim Leman, o gospodină din Medgidia care a prezentat juriului raviolli, șuberec, poca și sultac. Acestui desert tradițional tătăresc, sultac, i-au pus scorțișoară sub forma steagului etnicilor tătari, detaliu care a luat ochii juriului. Câștigătoarea se află la prima participare.
Toți cei patru participanți au primit premii în bani. “Premiile au fost în bani, dar nu acestea au contact. Noi ne-am reîntâlnit pentru a ne aminti lucruri pe care le-am uitat legate de tradițiile noastre”, a mai spus reprezentantul UDT Medgidia.
Evenimentul se dorește a deveni o tradiție în rândul etnicilor iar prin acest tip de concursuri să unească comunitățile locale de tătari.

Telegraf
Toți bucătarii și gospodinele din județ sunt invitați la concurs culinar tradițional turco-tătar. Uniunea Democrată Tătară organizează, în data de 22.04.2018, orele 11.00, în sala de spectacole a casei de cultură I.N. Roman (Biblioteca) un concurs cu tema „Tradiţie şi inovaţie în arta culinară turco-tătară“. Coordonatorul acestei acţiuni este Ismail Bulent, şeful comisiei de tradiţii UDT. Pot concura toţi doritorii, cu condiţia să respecte regulamentul. Pot expune mȃcăruri tradiţionale şi alţi doritori, fără a concura.
Participanţii înscrişi la concurs trebuie să se conformeze următoarelor reguli:
- pentru înscriere participanţii sunt rugaţi să completeze o adresă, să o transmită prin e-mail, fax sau direct organizatorilor până la data de 20 aprilie 2018;
- participanţii vor prezenta un fel de mâncare (inclusiv desert) în cantitate suficientă de gustat pentru 25 persoane (juriul ş.a.) Fără supe sau ciorbe.
- nu existã limită de: vârstă, ocupaţie, pregătire profesională, sex sau etnie, singura condiţie este ca preparatele sã se încadreze în specificul turco-tătar;
- doritorii pot participa individual sau în echipe, iar numărul de reţete cu care participă o persoană/echipă este de minim un fel de mâncare inclusiv desert. Mai multe produse mai multe şanse!
- participarea la concurs se face cu produse gata pregătite, iar pentru fiecare preparat trebuie să fie afişată denumirea acestuia şi reţeta ataşată;
- organizatorii pun la dispoziţia concurenţilor standurile (masă, scaun, sac de gunoi);
- concurenții trebuie să asigure mijloacele de etalare, ambientarea standului, să respecte condiţiile de calitate ale produselor şi de protecţie a consumatorului, să aibă o ţinută de protecţie adecvată concursului;
- organizatorii nu deconteazã participanţilor cheltuielile cu prepararea mâncărurilor şi cu transportul.
Premiile sunt în bani - locul 1 - 500 lei, locul 2 - 300 lei, locul 3 - 200 lei.
Printre criteriile de jurizare se numãrã aspectul general al platoului, care trebuie să fie cât mai apetisant, elegant, estetic. Se va nota îmbinarea echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile moderne. Juriul va urmări proprietățile organoleptice ale produselor (aspect-formă, miez-coajă, gust-aromă), creativitatea și caracterul inovator al acestora, iar concurenții pot utiliza o gamă variată de ingrediente, însă nu este permisă utilizarea de ingrediente nealimentare.
Observator de Constanta

Concurs de artă culinară tătară

Uniunea Democrată Tătară organizează, în data de 22.04.2018, orele 11.00, în sala de spectacole a casei de cultură I.N. Roman
(Biblioteca) un concurs cu tema “Tradiţie şi inovaţie în arta culinară turco-tătară”, la care sunt invitaţi să participe toţi bucătarii (gospodinele) din judeţ care doresc să-şi etaleze calităţile culinare.
Coordonatorul acestei acţiuni este Ismail Bulent şef comisia de tradiţii UDT. Pot expune (concura) toţi doritorii, cu condiţia să respecte regulamentul. Pot expune mȃncăruri tradiţionale şi alţi doritori fără a concura.
În data de 22.04.2018 Uniunea Democrată Tătară participă cu o echipă la un concurs de Kureş-Aba Gűreş în Turcia (Gazi Antep) cu ocazia zilei copilului (23 aprilie) şi cu o echipă la un alt concurs de Kureş-Kurash în Uzbekistan (Shahrisabz), un turneu organizat de preşedintele ţării în memoria Emirului Timur (Tamerlan sau Timurlenk).
Din cele două delegaţii fac parte pe lȃngă sportivi: Timur Gelal şef comisia sport UDT, multiplu campion la judo şi preşedintele clubului de judo cu acelaşi nume; Toader Daniel arbitru colaborator UDT, multiplu campion la lupte şi maestru antrenor de lupte; Belgin Naim preşedinte UDT.
În data de 24.04.2018 Uniunea Democrată Tătară organizează un seminar de arbitraj Kureş-Aba Gűreş dedicat arbitrilor, viitorilor arbitri dar şi iubitorilor de kureş. Coordonatorul seminarului este arbitrul internaţional de Kureş-Aba Gűreş şi lupte (libere şi clasice) domnul Florin Nistor. Acest seminar este organizat ca pregătire pentru seminarul organizat de Federaţia Mondiala ce se va desfăşura în luna august, unde ne va onora cu prezenţa Preşedintele Federaţiei Mondiale, Prof Dr Ibrahim Öztek.
Replica
Uniunea Democrată Tătară organizează, în data de 22.04.2018, orele 11.00, în sala de spectacole a casei de cultură I.N. Roman (Biblioteca) un concurs cu tema "Tradiţie şi inovaţie în arta culinară turco-tătară", la care sunt invitaţi să participe toţi bucătarii (gospodinele) din judeţ care doresc să-şi etaleze calităţile culinare. Coordonatorul acestei acţiuni este Ismail Bulent şef comisia de tradiţii UDT. Pot expune (concura) toţi doritorii, cu condiţia să respecte regulamentul. Pot expune mȃcăruri tradiţionale şi alţi doritori fără a concura.
În data de 22.04.2018 Uniunea Democrată Tătară participă cu o echipă la un concurs de Kureş-Aba Gűreş în Turcia (Gazi Antep) cu ocazia zilei copilului (23 aprilie) şi cu o echipă la un alt concurs de Kureş-Kurash în Uzbekistan (Shahrisabz), un turneu organizat de preşedintele ţării în memoria Emirului Timur (Tamerlan sau Timurlenk). Din cele două delegaţii fac parte pe lȃngă sportivi : Timur Gelal şef comisia sport UDT, multiplu campion la judo şi preşedintele clubului de judo cu acelaşi nume; Toader Daniel arbitru colaborator UDT, multiplu campion la lupte şi maestru antrenor de lupte; Belgin Naim preşedinte UDT.
În data de 24.04.2018 Uniunea Democrată Tătară organizează un seminar de arbitraj Kureş-Aba Gűreş dedicat arbitrilor, viitorilor arbitri dar şi iubitorilor de kureş. Coordonatorul seminarului este arbitrul internaţional de Kureş-Aba Gűreş şi lupte (libere şi clasice) domnul Florin Nistor. Acest seminar este organizat ca pregătire pentru seminarul organizat de Federaţia Mondiala ce se va desfăşura în luna august, unde ne va onora cu prezenţa Preşedintele Federaţiei Mondiale Prof Dr Ibrahim Öztek. Locaţia: Medgidia, sala de sport “Dan Spătaru”.

0 comentarii:

Articole

Blogger templates made by AllBlogTools.com

Back to TOP